Snelfietsroute F50 (Oss en Uden) beeldend geopend
07 maart 2023

Met de onthulling van een beeldverhaal namen de wethouders van de gemeenten Oss, Bernheze en Maashorst samen met gedeputeerde mobiliteit Suzanne Otters-Bruijnen de snelfietsroute tussen Oss en Uden officieel in gebruik. Dat gebeurde op 6 maart jl. 

delen

De F50 is bestemd voor alle soorten fietsen en fietsers, van jong tot oud: voor werk, school, om te winkelen of gewoon vanwege het fietsplezier. Van bakfiets tot e-bike. Het stripverhaal staat voor alle mooie nieuwe verhalen die de F50 hiermee iedere dag gaat brengen.

 

Het brede, comfortabele fietspad is het eerste deel van de F50 tussen Oss en Veghel. Het stripverhaal is aangebracht op een van de wanden van de nieuwe fietstunnel bij Nistelrode. Marius Tielemans, wethouder uit Bernheze is trots op de tunnel: “Dit is één van de parels op de route. Op de F50 fietst iedereen graag door. Daarom is de tunnel bij Nistelrode zo belangrijk.”

V.l.n.r. Gedeputeerde Suzanne Otters, wethouder Sidney van den Berg, wethouder Marius Tielemans en wethouder Harold van den Broek.

Jouw verhaal start N.O.U!

Om het gebruik van de F50 te promoten, start de campagne ‘Jouw verhaal start nou’. De campagnetitel kent een knipoog naar de kernen Nistelrode, Oss en Uden, verborgen in het woordje ‘N.O.U.’ 

 

Gedeputeerde Suzanne Otters-Bruijnen: “Het is mooi dat er weer een stuk snelfietsroute bij is gekomen. Het snelfietsroutenetwerk is niet alleen van belang in de steden, maar ook voor het veilig fietsen over wat langere afstanden. Het is een van de bouwstenen voor de overstap naar het anders reizen die we moeten maken.” 

 

Volgende deel

Een snelfietsroute is een directe fietsverbinding met weinig obstakels. Dat maakt het heel makkelijk en comfortabel om door te fietsen van A naar B. De route tussen Oss en Uden is 14 kilometer lang. Het nieuwe stuk tussen Nistelrode en Uden heeft € 4,8 miljoen euro gekost. De provincie heeft € 2,9 miljoen euro bijgedragen, de gemeenten samen € 1,9 miljoen. “Het volgende deel tussen Uden en Veghel moet in 2024 gereed zijn. Ons deel is al klaar. Meierijstad werkt nog aan haar deel”, aldus Harold van den Broek, wethouder Maashorst.  

 

RNOB

RNOB stond aan de basis van de snelfietsroutes in Noordoost-Brabant. “Met het oog op duurzaamheid en klimaat wordt de fiets als vervoermiddel steeds belangrijker Daarom willen we mensen zoveel mogelijk stimuleren om de fiets te pakken in plaats van de auto,” aldus Sidney van den Bergh, wethouder in Oss en bestuurlijk trekker fiets RNOB. 

 

Meer informatie: www.sjees.nl/f50