Samenwerking in FoodNL naar de volgende fase
15 oktober 2019

Tijdens European Week of Regions and Cities deze week in Brussel hebben AgriFood Capital/Regio Noordoost Brabant, Greenport Venlo en Regio FoodValley de volgende stap gezet in de samenwerking binnen FoodNL.

delen

Zo gaan de drie regio's actief lobbyen op programma’s voor eiwittransitie en voeding & gezondheid (o.a. verspilling, voedselveiligheid en voedselzekerheid). Dat wordt één van de taken van public affairs specialist Wyno Zwanenburg, die sinds kort in Brussel  werkzaam is voor Food NL. 

 

Daarnaast wil FoodNL zich aansluiten bij het European Food Forum, een nieuw kennisplatform op het gebied van voeding en voedselbeleid. De delegaties hebben verder uitvoerig gesproken met verschillende Europarlementariërs over de inbreng van de Nederlandse voedselregio’s in het nieuwe Europese Landbouw en Voedselbeleid en de nieuwe Europese Greendeal aan bod.

 

Tot slot is gesproken over de mogelijkheden voor financiële steun vanuit Europa voor AgriFood Capital, Greenport Venlo en Regio FoodValley. De drie regio’s gaan hiervoor gezamenlijk projecten aanleveren.

Burgemeester Kees van Rooij, bestuurlijk trekker Voedsel en Gezondheid: “Ik ben blij met de vervolgstappen die we in FoodNL hebben gezet. Door de krachten te bundelen met de andere voedselregio’s versterken we ons netwerk en daarmee de ontwikkelkansen voor onze regio. Hierdoor zetten we Noordoost-Brabant beter op de kaart, ook binnen Europa.”

 

In Food NL werken AgriFood Capital, Greenport Venlo en Regio FoodValley samen in Europa aan transitie van de landbouw, voeding en gezondheid, innovatie en vertegenwoordiging van het Nederlandse regionale agrifoodbelang.