FoodNL Taskforces van start
24 maart 2020

In de afgelopen maand startten de twee taskforces van FoodNL hun activiteiten op. In FoodNL vormen Regio FoodValley, Greenport Venlo en AgriFood Capital een gezamenlijke lobbysamenwerking om in Europa onze positie als innovatieve voedselregio te versterken.

delen

Met deelname via AgriFood Capital wil Regio Noordoost Brabant Europese steun krijgen voor projecten in de prioritaire thema’s Voeding & Gezondheid en Transitie Landbouw.

De Taskforce Voeding & gezondheid gaat zich richten op het vergroten van de bewustwording van het belang van gezonde voeding. Met projecten als Smaaklessen, Keukenbazen en Kokerelli hebben deze regio’s initiatieven die in Europa als voorbeeld voor andere regio’s kunnen dienen. Dat geldt ook voor het ontwikkelen van voedselconcepten om dementie bij ouderen terug te dringen en voor een betere gezondheid van (kanker)patiënten.


Met de Taskforce Eiwitten gaat FoodNL inzetten op innovatie- en kennisontwikkeling rond nieuwe eiwitbronnen. In de regio’s wordt volop gewerkt om innovaties op het gebied van dierlijke en plantaardige eiwitten mogelijk te maken. In onze regio is dat bijvoorbeeld in AgroProeftuin de Peel.  


Kijk hier voor meer informatie over FoodNL.