Nationaal Fietscongres in drie etappes
30 juni 2020

De fiets is belangrijker dan ooit. De verkoop van e-bikes groeit enorm, de auto verdwijnt steeds vaker uit de binnenstad en wegen worden omgetoverd tot fietspad. Hoe kunnen we de kansen voor ‘de fiets’ zo goed mogelijk benutten?

delen

Tijdens het Nationaal Fietscongres worden de laatste onderzoeken en inzichten op gebied van fietsmobiliteit gepresenteerd en kennis en praktijkervaringen gedeeld.

Dit jaar wordt het congres georganiseerd in drie delen in de periode september 2020 - mei 2021. Online en analoog. Deze alternatieve programmering heeft te maken met de maatregelen vanwege de coronapandemie. Het congres is bedoeld voor iedereen die zich vakmatig inzet voor fietsmobiliteit, zoals overheidsmedewerkers en mobiliteitsadviseurs.

Programma

  • 3 september 14.00-17.00 u Deel 1 – online congres (met onder andere wethouder Ufak Kâhya van de gemeente ’s-Hertogenbosch als spreker) 
  • 19 november 14.00-17.00 i deel 2 – online congres (met onder andere gedeputeerde Christophe van der Maat als spreker)
  • 21 mei 2021 vanaf 13.30 u –Deel 3 – fietstocht met netwerkborrel (mits weer toegestaan - Fort Isabella Vught)


Ga naar www.nationaalfietscongres.nl voor details van het programma, sprekers en andere informatie en voor aanmelden. Aan deelname zijn wel kosten verbonden.


Regio Noordoost Brabant is één van de partners van dit congres samen met de provincie Noord-Brabant en de gemeente ’s-Hertogenbosch. Het Nationaal Fietscongres sluit aan bij de mobiliteitsagenda van Regio Noordoost Brabant waarin de fiets een prominente rol speelt.