AgroProeftuin de Peel biedt landbouw toekomstperspectief
04 januari 2021

“Kringlooplandbouw is een mooie visie, maar het moet nog in de praktijk worden waargemaakt. Wat we nodig hebben is samenwerken, leren van elkaar en elkaar inspireren. Innovatie vergt vereende kracht. AgroProeftuin de Peel kan daar een ontzettend belangrijke rol in spelen.”

delen

Dat zei WUR-wetenschapper en lid van de Stuurgroep AgroProeftuin de Peel Martin Scholten in december vorig jaar tijdens de webinar ‘Kringlooplandbouw in de praktijk’.

Ook de provincie ziet deze rol voor AgroProeftuin de Peel. Gedeputeerde Elies Lemkes heeft de ambitie om ‘landbouw 3.0’ in Brabant te realiseren. Ze erkent dat de omstandigheden lastig zijn, ook omdat de spotlights op de provincie zijn gericht. “De provincie werkt aan aangepaste regelgeving, stimuleert innovatie en treft ondersteunende maatregelen. Uit een moeilijke positie kun je extra sterk naar voren komen. Daarbij is het enorm belangrijk een experimenteeromgeving te hebben als AgroProeftuin de Peel.”


Ruim 200 belangstellenden volgden tijdens de webinar gesprekken met vooruitstrevende ondernemers, wetenschappers en beleidsmakers over de toekomst van kringlooplandbouw in Brabant. Daarbij werden verschillende projecten en resultaten van AgroProeftuin de Peel gepresenteerd.

De talkshow markeerde de start van de doorontwikkeling van AgroProeftuin de Peel. Deze volgende stap wordt mogelijk gemaakt dankzij Regio Deal Noordoost Brabant en IBP Vitaal Platteland. Regio Noordoost Brabant is partner van AgroProeftuin de Peel.

Webinar gemist?

 

Terugkijken kan via de studio van AgriFood Capital. Of ga voor een uitgebreid verslag van de webinar naar de website van AgroProeftuin de Peel.