RNOB ondersteunt Gezonde Smikkelweken
27 april 2023

90.000 kinderen op 1.000 bso’s en 150 scholen enthousiast maken voor groenten. Dat is de ambitie die de Stichting Spoony heeft voor de Gezonde Smikkelweken van dit jaar. Spoony zet zich in voor gezond eetgedrag bij kinderen op een praktische, effectieve en leuke manier. RNOB ondersteunt de Gezonde Smikkelweken van komende zomer in bso’s in Noordoost-Brabant. 

delen

Lekker smikkelen

De Gezonde Smikkelweken is een interactief groenteninspiratie programma voor kinderen van 4 tot 12 jaar, op de bso en thuis. Voor deze ontdekkingstocht naar groenten ontvangen de deelnemende bso’s vier groente activiteiten, inclusief krakend verse groenten die op locatie worden geleverd. Ook zitten er Kook- en Speelboeken voor alle deelnemende kinderen bij én een online programma. Spoony werkt samen met het Voedingscentrum zodat alles binnen de richtlijnen van de Schijf van Vijf past. 

 

Inschrijven

Bso’s in Noordoost-Brabant worden via Spoony rechtstreeks benaderd om mee te doen. Ze kunnen zich inschrijven via een aparte knop op www.gezondesmikkelweken.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over het programma. Dankzij de subsidies van RNOB en van Jong Leren hoeven de bso’s maar een kleine bijdrage voor het groenten inspiratie programma te betalen, ongeacht het aantal deelnemende kinderen.

Voedsel & gezondheid

De Gezonde Smikkelweken worden mede ondersteund vanuit het programma Voedsel en Gezondheid van RNOB. Met dit programma richt RNOB zich op meer bewustwording voor gezonder en bewuster eten en minder verspilling in de regio. Bestuurlijk trekker Jan Goijaarts (wethouder Meierijstad) nodigt bso’s in Noordoost-Brabant van harte uit om mee te doen: ”Maak gebruik van een mooie kans om onze kinderen ook via de opvang kennis te laten maken met vers en gezond eten."   


Meer over: Voedingseducatie