Gezonde Smikkelweken bijna weer van start
27 juni 2024

In de tweede week van juli vinden de Gezonde Smikkelweken weer plaats. De Gezonde Smikkelweken is een interactief groenten-inspiratie programma voor kinderen op de bso. RNOB ondersteunt de Gezonde Smikkelweken in Noordoost-Brabant. In onze regio doen dit jaar 41 bso’s mee.

delen

Gezond leren eten

De Gezonde Smikkelweken is het grootste nationale groenteprogramma voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Tijdens de Gezonde Smikkelweken ontdekken kinderen op een speelse manier gezonde en duurzame voeding. Het programma bestaat uit verschillende activiteiten en spelletjes, een pakket met verse groenten, kook- en speelboeken én een online-programma. Initiatiefnemer Stichting Spoony werkt samen met het Voedingscentrum zodat alles binnen de richtlijnen van de Schijf van Vijf past.

70.000 kinderen

Dit jaar zullen zo’n 70.000 kinderen op 1.000 bso’s in heel Nederland meedoen aan de Gezonde Smikkelweken. In Brabant doen 122 bso’s mee, waarvan 41 in Noordoost-Brabant. Dankzij subsidies van RNOB en Jong Leren Eten hoeven de bso’s in onze regio maar een klein bedrag te betalen voor deelname, ongeacht het aantal kinderen.

Phaedra Mensen, directeur van Spoony: “We werken samen met verschillende partijen, waaronder ook de Voedselbank. Producten die overblijven, gaan daar naar toe. Dit jaar doneren we ook 4.000 boekjes aan de Voedselbank. Zij, en wij ook, zijn blij dat ze op deze manier ook iets leuks voor kinderen kunnen doen.”

 

Meer weten?

Ga voor meer informatie over de Gezonde Smikkelweken naar www.gezondesmikkelweken.nl.


Meer over: Voedingseducatie