Special Sjees on Tour in Noordoost-Brabant gelanceerd
27 september 2023

Ons Brabant Fietst organiseerde dit jaar de fietsstimuleringsactie ‘Sjees on Tour’ om meer mensen op de fiets naar het werk te krijgen. In juni deed de karavaan de regio Noordoost-Brabant aan. De hoogtepunten van deze tour zijn nu verzameld in een speciaal magazine.

delen

In Noordoost-Brabant fietste de karavaan langs bedrijven in de regio die deelnamen aan een fietsestafette waarbij e-bikes worden doorgegeven onder het personeel. Zo konden veel mensen ervaren hoe het is om op een e-bike naar het werk te gaan. Ook ondertekenden verschillende werkgevers het manifest ‘Bij ons bedrijf krijgen fietsers voorrang.'

 

Fietsstimulering op de regionale agenda 

‘Sjees on Tour’ in Noordoost-Brabant werd gecoördineerd door de beide mobiliteitsregisseurs Esmee van Selst en Rian Snijder van RNOB. Fietsstimulering is een belangrijk onderdeel van de zogenoemde ‘werkgeversbenadering’ van de mobiliteitsagenda van RNOB. In deze werkgeversbenadering werken bedrijven samen met gemeenten om werknemers meer met openbaar vervoer en fiets te laten reizen.

Rol werkgever

Anton Bolwerk, bestuurslid van het Platform Ondernemers Meierijstad (POM) en Commercial Director bij logistieke dienstverlener Van den Bosch, ziet de rol voor de werkgever wel. “Flexibel werken, ebike-probeerpools, fiscale voordelen; er zijn volop mogelijkheden die werkgevers werknemers op dat gebied kunnen bieden", vertelt Anton. "Met goede PR en communicatie kun je bovendien de voordelen in beeld brengen, zoals het in beweging zijn, je hoofd leeg maken en betere gezondheid en vitaliteit.” 

Inspiratiebron

Het digitale magazine is bedoeld als inspiratiebron voor gemeenten en werkgevers in Noordoost-Brabant om er samen voor te zorgen dat er nog meer werknemers op de fiets naar het werk gaan. 

 

Lees hier de special Sjees in Tour in Noordoost-Brabant 


Meer over: Slimme mobiliteit