Extra innovatiesubsidie voor mkb’ers in Noordoost-Brabant
16 februari 2023

In Noordoost-Brabant is sinds deze maand de SIR co-financieringsregeling van kracht. De regeling stelt ondernemers in staat om een aanvulling tot 10.000 euro te krijgen op hun SIR-subsidie. 

delen

Op 1 februari is de subsidieregeling Stimulering van Innovatie in de Regio (SIR) van de provincie Noord-Brabant voor de tweede keer opengesteld. Met deze regeling wil de provincie innovatie in Brabant stimuleren. 

 

Dit jaar kunnen ondernemers in Noordoost-Brabant dankzij een nieuwe innovatieregeling extra subsidie bovenop de SIR-subsidie krijgen. Het gaat om een bedrag van 5.000 euro; voor een samenwerkingsproject is dit 10.000 euro. Voor 2023 stelt RNOB in totaal 75.000 euro beschikbaar.

 

Goed ondernemersklimaat 

“Om de economie in Noordoost-Brabant extra te stimuleren, blijven we investeren in een goed ondernemersklimaat”, aldus Maarten Jilisen, bestuurlijk trekker AgriFood en Innovatie. “We kunnen innovatieve ondernemers in onze regio nu iets extra’s bieden door een schepje bovenop de provinciale SIR-regeling te doen." 

"Dat doen we door de provinciale subsidie en onze bijdrage slim te combineren", vervolgt Maarten. "Samenwerkingsprojecten kunnen een hoger bedrag krijgen. Op deze manier proberen we samenwerken te stimuleren want dat is een belangrijke basis voor een succesvolle innovatie.”

 

SIR-subsidie aanvragen

Kent u bedrijven in uw gemeente die een SIR-subsidie willen aanvragen? Dan kunnen zij mogelijk ook een bijdrage vanuit RNOB ontvangen. Neem voor meer informatie contact op met Stéphanie Woldringh van RNOB via subsidies@rnob.nl. Zij adviseert en ondersteunt de bedrijven bij het indienen van de aanvraag. Meer informatie over de SIR-regeling en de SIR-cofinancieringsregeling is hier te vinden. U vindt er ook informatie over twee andere interessante subsidieregelingen voor specifiek agrifood bedrijven in onze regio.