Een regio van mooie ontmoetingen
13 december 2021

Een duurzame voedselketen van boer tot bord. Minder verspilling van voedsel en verpakkingen. En een leven lang leren op de arbeidsmarkt, voor iedereen. Het zijn enkele voorbeelden van ondernemen en innoveren in Noordoost-Brabant. Jack Mikkers, burgemeester van 's-Hertogenbosch en boegbeeld van regionale samenwerking: “We zijn van oudsher een regio van doeners, durvers en aanpakkers. We bedenken creatieve oplossingen én passen ze toe. Met samenwerken als sleutelwoord.”

delen

Noordoost-Brabant doet het landelijk gezien goed. Het is de zesde economische regio van Nederland (van de veertig). En de regio bezet plek 8 op de Brede Welvaartsindex. Jack Mikkers schudt de cijfers zo uit zijn mouw, maar vermeldt er meteen bij dat ze niet vanzelfsprekend zijn. “Het leven is hier goed, maar dat moet ook zo blijven. Voor een gezonde toekomst van de regio moeten we blijven samenwerken aan de complexe opgaven waar we voor staan.”ƒ

 

Ter gelegenheid van het 25 jarig jubileum van Bedrijvig Magazines geeft Jack Mikkers een kijkje achter de schermen van de regionale samenwerking in Noordoost-Brabant op gebied van innovatie en ondernemerschap. 

 

Lees hier het volledige artikel