Sander Groenen nieuwe directeur AgriFood Capital
05 maart 2024

Vanaf 1 april 2024 wordt Sander Groenen (50) de nieuwe directeur van AgriFood Capital. Sander volgt daarmee Roel Schutten op. Het stichtingsbestuur van AgriFood Capital kijkt vol vertrouwen uit naar zijn komst. Sander heeft naast ervaring met ondernemers-vraagstukken ook veel ervaring met triple-helix samenwerkingen. Daarnaast beschikt hij over een breed netwerk in de agrifood sector. 

delen

Sander Groenen bekleedde diverse functies bij overheidsorganisaties en adviesbureaus. Sinds 2011 werkte hij aan transitievraagstukken op gebied van landbouw, landelijk gebied en leefomgeving. Dat deed hij als strategisch adviseur, programmamanager en/of interim-manager. Vanwege zijn betrokkenheid bij NOVEX de Peel en het RNOB programma Vitaal Landelijk gebied is Sander een goede bekende van onze regionale samenwerking.

 

Verbinding als basis

In een reactie op zijn benoeming zegt Sander: “Ik ben erg blij dat ik de kans krijg om de komende jaren te werken aan een stevige economische innovatieagenda voor de regio. Gelukkig staat er een goed team klaar waarmee ik samen aan de slag ga om de nieuwe meerjarenagenda vanaf 2025 op te stellen en uit te voeren. Hierdoor kan AgriFood Capital nog beter inspelen op de uitdagingen en kansen voor onze regio. Ik geloof sterk in de verbinding tussen maatschappelijke en economische opgaven. Vooral wanneer deze door ondernemers, kennisinstellingen en overheden samen binnen de voedselketen en het bredere ecosysteem eromheen wordt gerealiseerd. Dat is de basis voor een toekomstbestendige economie voor Noordoost-Brabant.”

 

Belang van voedselketen voor de regio

Leo den Hartog, voorzitter van de Raad van Commissarissen van AgriFood Capital: “Sander kent de regio op z’n duimpje. Vanuit zijn ervaringen bij RNOB weet hij als geen ander wat het belang van de agrifoodsector voor onze regio is. Ook welke impact voedselproductie heeft op de leefomgeving en over welke innovatiekracht de agrifood sector beschikt. Wij zien in hem een verbinder, zowel binnen het netwerk van AgriFood Capital als tussen Noordoost-Brabant en andere regio’s, Den Haag en Brussel.”

 

Naar een volgende fase

Ook Wobine Buijs, vice-voorzitter van AgriFood Capital , voegt daaraan toe: ”Sander beschikt over de kwaliteiten die nodig zijn om onze agrifood sector naar een volgende fase te brengen. Eén die nóg zichtbaarder hand en hand gaat met maatschappelijke uitdagingen zoals klimaatverandering, energietransitie en digitalisering. Daarmee bouwen we verder aan een regio die een voorbeeld is voor de rest van de wereld op het gebied van agrifood. Wij wensen hem veel succes in zijn nieuwe rol.”

 

Vanwege de samenwerking tussen RNOB en AgriFood Capital op gebied van economische structuurversterking zullen we Sander regelmatig in de regio (blijven) tegenkomen. Wij wensen hem veel succes toe in zijn nieuwe functie.