Tweede regioconferentie Klimaataanpak inspireert
25 november 2019

Wat een inspiratie en energie tijdens de 2e Regioconferentie Klimaatadaptatie vorige maand! Ruim 100 klimaatexperts en bestuurders uit Noordoost-Brabant kwamen naar ’s-Hertogenbosch om van elkaar te leren.

delen

Op het programma stonden boeiende werksessies rond klimaatadaptatie, gezondheid en de kansen van het aanhaken van klimaatadaptatie bij energietransitie. Verder kwamen verschillende bewonersinitiatieven, klimaatstresstesten en regionale projecten zoals klimaatrobuuste beekdallandschappen en duurzame bedrijventerreinen aan bod.

Harry van Rooijen, bestuurlijk trekker klimaatadaptatie Regio Noordoost Brabant: “We zijn bewust bezig met de uitdagingen van klimaatadaptatie, maar we doen te weinig! Daarom ben ik blij dat er vandaag wel 100 helden en heldinnen zijn die hiermee aan de slag zijn. Alleen ga je veel sneller, maar samen kom je veel verder. Centraal staat voor mij de vraag voor de komende tijd: Hoe komen we van praten naar doen? In 2020 gaan we weer bij elkaar komen en dan denken we Yes, dit hebben we allemaal gedaan!” 

 

Van de bijeenkomst is een uitgebreid beeldverslag gemaakt. Kijk hier voor alle presentaties.

 

Wilt u weten wat de regionale samenwerking binnen het thema Klimaat doet? Ga naar de Klimaatpagina op website van Regio Noordoost Brabant


Meer over: Klimaatadaptatie