Sjees Gangmakers laat mensen fietsen
25 oktober 2019

Meer medewerkers op de fiets. Dat is de inzet van Sjees Gangmakers, een initiatief van Ons Brabant Fietst en het Brabant Mobiliteitsnetwerk. Sjees Gangmakers helpt werkgevers om meer medewerkers op de fiets te krijgen. 

delen

Het programma omvat tips en informatie over onder andere fiscale regelingen, lease – en deelfietsen, snelfietsroutes en verschillende inspirerende fietsinitiatieven. Zo kunnen bedrijven meedoen aan de Sjees E-bike pool waaronder het Waterschap Aa en Maas in ’s-Hertogenbosch.

Bij de start van het programma Sjees Gangmakers eerder dit jaar meldde wethouder en voorzitter van het poho Ruimte en Mobiliteit Harry van Rooijen zich aan als Gangmaker. Gangmakers spelen een voortrekkersrol in de regio om het gebruik van de fiets in het woon-werkverkeer te stimuleren. Binnen de gemeente spoort Harry van Rooijen medewerkers aan om op de fiets naar het werk te gaan. Fietsen is gezond, milieuvriendelijk en verbetert de regionale bereikbaarheid.


Ook gangmaken voor de fiets? Lees er alles over op de website van Ons Brabant Fietst.

 

Binnen het thema Ruimte en mobiliteit werkt Regio Noordoost Brabant aan een betere bereikbaarheid van de regio. Meer op de fiets is een van de hoofdopgaven binnen slimme en schone mobilliteit. Kijk hier voor meer informatie