Regio Deal update juli 2022
28 juli 2022

In Regio Deal Noordoost Brabant werken rijk, provincie, regio en bedrijfsleven samen aan versterking van de leefbaarheid en welvaart in onze regio. Dat doen we samen in 17 projecten die zijn verdeeld over drie pijlers: Goed Leven, Fijn Wonen en Anders Werken. We zetten de gebeurtenissen van de afgelopen maand op een rij en blikken ook vooruit.

delen

Nieuws vanuit het programma

De bestuurders van de Regio Deal (DB+) brachten op 8 juli jl. een werkbezoek aan de proeflocatie van het Regio Deal project ‘AgroProeftuin de Peel’. Bestuurders gingen onder andere in gesprek met akkerbouwer Ron Peters. Hij experimenteert met natuurlijke bestrijdingsmiddelen in de aardappelteelt. De bestuurders spraken hun waardering uit voor de inspanningen en kennisontwikkeling van de innovatieve boeren. Tijdens dit werkbezoek blikte gedeputeerde Elies Lemkes ook vooruit de Green Deal Eiwitrijke gewassen. De provincie en AgriFood Capital zetten op 14 juli jl., samen met nog 54 andere partijen, hun handtekening onder deze ‘Bean deal’. De proeftuin is betrokken bij de uitvoering.

 

De Brabantse Impact Monitor van de provincie Noord-Brabant is weer verschenen. Deze editie biedt cijfers, metingen en artikelen over het coronaherstel en de invloed van de oorlog in Oekraïne op inwoners, het bedrijfsleven en organisaties in onze provincie.

 

Nieuws vanuit de pijlers

Lees hier het laatste nieuws uit de drie pijlers Goed Leven, Fijn Wonen en Anders Werken. 


Meer over: Regio Deal