Makkelijk parkeren dankzij slimme app
28 april 2022

Makkelijk vanuit huis of onderweg naar de binnenstad een invalideparkeerplek vinden? Dat kan nu in ’s-Hertogenbosch. De gemeente beschikt over een slimme app waar iedereen met een gehandicaptenparkeerkaart gratis gebruik van kan maken. Dus ook mensen van buiten de gemeente.

delen

Positief
De gebruikers zijn zeer positief over het direct kunnen navigeren naar een vrije parkeerplaats dichtbij de gewenste locatie zonder onnodig rondjes te hoeven rijden. Zo draagt het gebruik van de app bij aan een betere toegankelijkheid, veiligheid en een schonere lucht. 

Slimme mobiliteit
De slimme app is een mooi resultaat van het deelprogramma ‘Slimme mobiliteit’ waarin RNOB samenwerkt met SmartwayZ.NL. Om deze ‘smart mobility’ oplossing te realiseren, bundelden de gemeente ’s-Hertogenbosch, Spotten, Gehandicapten Platform ’s-Hertogenbosch en Operatie Frisse peper hun expertises op het gebied van inclusieve mobiliteit, data, technologie, gedrag en communicatie. De app is uitgebreid getest door de gebruikersgroep zelf.

 

Kijk hier voor meer meer informatie over de slimme parkeerapp van de gemeente 's-Hertogenbosch.

 

Sociale innovatie
Deze slimme parkeerapp is een vorm van sociale innovatie RNOB waar de samenwerkende partijen in het deelprogramma ‘Slimme mobiliteit’ ook nadrukkelijk op inzetten. En er gebeurt meer. Zo landde de vraag van een commissielid uit de gemeente Vught via RNOB in een landelijke werkgroep van ‘Talking Traffic’. Inwoners met een beperkt zicht zijn in de openbare ruimte erg afhankelijk van hun gehoor. Dat is steeds lastiger met de opkomst van stille elektrische voertuigen. Ook start binnenkort een pilot van een landelijk programma voor veilige schoolomgevingen in ’s-Hertogenbosch, Meierijstad en Helmond.

 

“De toekomst van mobiliteit start vandaag”, zegt Regisseur mobiliteit Rian Snijder van RNOB. “De gemeente ’s-Hertogenbosch pioniert als koploper al volop en andere gemeenten kunnen hier hun voordeel mee doen.” Ward Koopmans van SmartwayZ.NL en Rian Snijder komen graag langs voor een kennismaking en oriëntatiegesprek zoals binnenkort met de gemeenten Maashorst en Land van Cuijk. Meer informatie: rian.snijder@rnob.nl


Meer over: Slimme mobiliteit