Hoge opkomst bij regionale online Klimaat2daagse
12 november 2020

Op woensdag 28 en donderdag 29 oktober vond de Regionale Klimaat2daagse van Regio Noordoost Brabant plaats. Twee ochtenden bomvol inspirerende online sessies over klimaatadaptatie.

delen

Tijdens deze derde jaarlijkse bijeenkomst hebben we verhalen gehoord over hitte en groen in relatie tot onze gezondheid, wateroverlast, gebiedsontwikkeling in beekdallandschappen en over het effectief communiceren met bewoners over klimaatverandering. Met ruimte om te stemmen en samen te werken in kleine groepjes hebben we ruim 70 deelnemers, op een interactieve manier, weten te informeren en inspireren.

Harry van Rooijen, voorzitter van de bestuurlijke kopgroep Klimaat en natuur van Regio Noordoost Brabant: “Het is een gekke tijd, maar tegelijkertijd mag ons dat niet weerhouden om toch die volle aandacht te houden op de problematiek die we hebben rondom klimaatadaptatie of duurzaamheid. Daarom vind ik het heel goed dat we de fysieke bijeenkomsten nu digitaal voortzetten.”

 

De Klimaat2Daagse is een initiatief van Regio Noordoost Brabant en georganiseerd door de werkregio's As50+, Land van Cuijk, Meierij en de kernteam Klimaatadaptatie. Regionale Klimaat2daagse gemist? Kijk alle presentaties hier terug. Of bekijk de aftermovie.


Lees de laatste ontwikkelingen binnen het programma Klimaatadaptatie in de november-nieuwsbrief van het programma.


Meer over: Klimaatadaptatie