Het Klimaatwarenhuis is één jaar open
19 mei 2021

Op 14 mei 2020 ging het Klimaatwarenhuis live. Dit initiatief van RNOB en de provincie Noord-Brabant is bedoeld om gemeenten en waterschappen te helpen om het klimaatbewustzijn van inwoners te vergroten. 

delen

Eén jaar later is het warenhuis ruim 180 producten rijker, hebben zo’n 4500 belangstellenden het platform bezocht die samen ruim 7200 keer een middel hebben gedownload.

Klimaatbewustzijn vergroten
Mike van der Geld, wethouder van ’s-Hertogenbosch en bestuurlijk trekker van het project Klimaatbewustzijn van RNOB: “Het online Klimaatwarenhuis is een plek waar je als professional bij de overheid alles kunt vinden om je te helpen bij onze gezamenlijke klimaatuitdaging. Want die is er! Samen willen we het klimaatbewustzijn van inwoners in alle gemeenten vergroten. Maak gebruik van alle producten die je daarbij kunnen helpen”.

Edwin Wieman, projectleider Klimaatadaptatie bij de provincie Noord-Brabant is enthousiast dat in het eerste jaar al veel gemeenten en waterschappen zijn aangesloten bij het Klimaatwarenhuis: “Hier wordt het gebruikmaken van elkaars 'producten' op het gebied van klimaatadaptatie heel gemakkelijk gemaakt. We nodigen daarom ook alle andere Brabantse gemeenten en waterschappen uit om aan te sluiten. De klimaatuitdaging is immers van ons allemaal.”


Uitwisseling van kennis, middelen en ervaringen
Wat is er te vinden op het Klimaatwarenhuis? Dat varieert van kant-en-klare acties, persberichten tot beeldmateriaal. Kortom, een plek vol inspiratie. De benodigde middelen zijn eenvoudig te downloaden om zelf te gebruiken in klimaatbewustzijn campagnes en acties. Zo maken we optimaal gebruik van elkaars kennis en ervaring en besparen we samen tijd en geld. 

 

Het online Klimaatwarenhuis maken we samen: provincie, regio, gemeenten en waterschappen. We nodigen iedereen van harte uit ervaringen, bestanden en rechtenvrij beeldmateriaal aan te leveren zodat we elkaar hiermee kunnen inspireren en verder kunnen helpen.


Meer over: Klimaatadaptatie