Vijfde editie TTO van SPARK succesvol afgerond
26 juni 2023

Een feestje voor iedereen die wil proeven aan nieuwe en duurzame technieken. Zo zou je het Traject Technische Oriëntatie (TTO) van SPARK kunnen noemen. Afgelopen maand kregen de deelnemers aan de vijfde editie hun certificaat uitgereikt. TTO wordt mede mogelijk gemaakt door Regio Deal Noordoost Brabant

delen

Tien weken lang heeft een tiental enthousiaste deelnemers met uiteenlopende achtergronden binnen SPARK gebruik gemaakt van de buitenkans om aan hun future proof technische en digitale skills te werken. Tijdens dit oriënterende traject werden masterclasses en workshops gegeven door vertegenwoordigers van innovatieve bedrijven uit de regio. In een evenwichtige balans tussen theorie en praktijk kwamen allerlei technieken aan bod. 

Inspirerende leeromgeving

De cursisten kregen hun certificaat uitgereikt door Karin van Meer, programmamanager Regio Deal Noordoost Brabant. “De wereld om ons heen verandert voortdurend”, vertelt Karin. “Door de diverse transities is innovatief denken en handelen essentieel. De transities vragen andere competenties en daarvoor is het belangrijk dat ondernemers en andere geïnteresseerden hierin begeleid worden." 

Daar zet SPARK zich voor in, onder andere door praktische opleidingen aan te bieden in een inspirerende leeromgeving. Karin: "Ik ben er trots op dat we dit met ondersteuning vanuit Regio Deal Noordoost Brabant mede mogelijk kunnen maken.”

 

Ontdekkingstocht

TTO is één grote ontdekkingstocht in de wereld van duurzame techniek. Van prototypering, tot onder andere installatietechniek en energie(LED), 3D-printing, het ambacht van de zilversmid, 3D-scanning en loodgieterswerk. Samen met InnAut- een sociale onderneming die mensen begeleid naar een baan of opleiding binnen de techniek, zorgt SPARK voor een zeer gevarieerd aanbod aan onderwerpen en technieken.

 

Verbindende rol

Cassandra Vugts, directeur van SPARK, over het belang van het traject: “We houden ervan om in het kader van het bereiken van een toekomstbestendige leef- en werkomgeving vooruit te lopen op de ’troepen’. Tegelijkertijd omarmen we binnen de regio onze verbindende rol voor zowel individuen als organisaties. De TTO leent zich bij uitstek daarvoor. Deze broedplaats van technisch talent heeft veel oog voor inclusiviteit, iets wat bij deze editie duidelijk is terug te zien in de diversiteit van de deelnemers.” 

 

Lees dit artikel verder op de website van SPARK.

 

Zesde editie 

TTO is voor iedereen die wil proeven van duurzame techniek. Komend najaar start de zesde editie. Interesse om mee te doen? Aanmelden kan hier.

Over SPARK

SPARK is een innovatiecluster op gebied van digitale transformatie. Het cluster richt zich op de ontwikkeling van kennis en vaardigheden die nodig zijn om de digitale transitie te versnellen en duurzaamheid en circulariteit in de bouw mogelijk te maken. Door een hybride leeromgeving te bieden waarin onderwijs en bedrijfsleven samenwerken, wil SPARK onderwijs en arbeidsmarkt beter met elkaar verbinden. 

 

Want… technologische innovaties, krapte op de arbeidsmarkt en het veranderende beroepenveld vragen om andere manieren van werken. Om bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen daarbij te ondersteunen, biedt SPARK verschillende programma’s, trainingen, workshops, (lab)faciliteiten en een netwerk. De campus van SPARK in ’s-Hertogenbosch  is de grootste en meest innovatieve open leer- en experimenteerplek in Nederland. 

 


Meer over: Regio Deal