Veel belangstelling voor innovatiekracht van de regio
17 mei 2019
delen

In de afgelopen weken was er veel belangstelling van nationale en Europese beleidsmakers voor de innovatiekracht van onze regio. Zo bracht eind april een delegatie van het Ministerie LNV een werkbezoek aan AgroProeftuin de Peel. De delegatieleden maakten onder leiding van Pierre Bos, burgemeester van de gemeente Boekel en één van de initiatiefnemers van de Proeftuin, uitgebreid kennis met de uitdagingen in het Peelgebied. Zij bezochten daarbij onder meer de proeflocatie aan de Middenpeelweg en de Familievarkenstal in aanbouw.

Op 11 mei jl. bezocht Europarlementariër Jan Huitema onze regio. Een delegatie van bestuurders van Regio Noordoost Brabant en AgriFood Capital ontving hem bij tuinbouwbedrijf Jonkergouw in de gemeente Landerd. Op de agenda stonden de initiatieven van samenwerkende overheden, bedrijven en kennisinstellingen in AgroProeftuin de Peel. Tijdens het werkbezoek kwamen de innovaties op de verschillende proeflocaties kwamen aan bod maar ook de huidige beperkingen die (nog) niet alle soorten proeven mogelijk maken.

 

Ook maakte kandidaat-Europarlementariër Tom Berendsen deze maand kennis met AgriFood Capital. Na een rondleiding op de HAS Hogeschool met onder andere Roel Schutten, directeur AgriFood Capital BV, is er van gedachten gewisseld over het innovatiebeleid vanuit Brussel. Alle beleidsmakers toonden zich onder de indruk van de innovatiekracht van de landbouw in onze regio.