Regio Deal update oktober 2021
29 oktober 2021

In Regio Deal Noordoost Brabant werken rijk, provincie, regio en bedrijfsleven samen aan versterking van de leefbaarheid en welvaart in onze regio. Dat doen we samen in 17 projecten die zijn verdeeld over drie pijlers: Goed Leven, Fijn Wonen en Anders Werken. We zetten de gebeurtenissen van de afgelopen maand op een rij en blikken ook vooruit.

delen

Nieuws vanuit het programma

  • Marc Hameleers, manager Regio portefeuille ministerie LNV (zie foto bovenaan), sprak op de bestuurlijke heidag op 21 oktober jl. over de Regio Deal. Een nieuw instrument van het Rijk om een gelijkwaardig partnerschap tussen het Rijk, de provincie en de regio verder uit te bouwen, de afstanden te verkleinen en als overheden meer met één mond te praten. Het begon met de startvraag vanuit het Rijk ‘Hoe kunnen we de regio helpen bij de belangrijkste opgaven om het voor burgers beter te maken?‘
  • Thom van Gerwen, master student strategisch management van de Universiteit van Tilburg start eind oktober met een onderzoek naar het proces van de Regio Deal vanaf najaar 2019 tot voorjaar 2021. We willen leerpunten ophalen voor een eventuele volgende Regio Deal. 

 

Nieuws vanuit de pijlers

Lees hier het laatste nieuws uit de drie pijlers Goed Leven, Fijn Wonen en Anders Werken. 

 


Meer over: Regio Deal