Regio Deal update juni 2024
26 juni 2024

In Regio Deal Noordoost Brabant werken rijk, provincie, regio en bedrijfsleven samen aan versterking van de leefbaarheid en welvaart in onze regio. Dat doen we samen in 17 projecten die zijn verdeeld over drie pijlers: Goed Leven, Fijn Wonen en Anders Werken. We zetten de gebeurtenissen van de afgelopen maand op een rij en blikken ook vooruit.

delen

Nieuws vanuit het programma

Het Ministerie van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening (VRO) is in het nieuwe kabinet het coördinerende ministerie voor de Regio Deals. De minister van VRO is Mona Keijzer (BBB).

 

De Nederlandse economie groeit in 2024, volgens de regioprognose van de Rababank, naar verwachting met 0,4 procent. De groei of krimp verschilt per sector. Mede door een verwachte productiedaling in de industrie en de bouw voorziet de Rabobank in 19 van de 40 regio’s dit jaar krimp. Zo niet Noordoost-Brabant, deze hoort tot de regio’s met geen tot zeer beperkte groei. Later dit jaar publiceert Rabobank een rapportage met meer inzichten in de brede welvaartsontwikkeling in onze regio. 

 

 

Nieuws vanuit de pijlers

Lees hier het laatste nieuws uit de drie pijlers Goed Leven, Fijn Wonen en Anders Werken. 


Meer over: Regio Deal