Regio Deal update juni 2021
25 juni 2021

In Regio Deal Noordoost Brabant werken rijk, provincie, regio en bedrijfsleven samen aan versterking van de leefbaarheid en welvaart in onze regio. Dat doen we samen in 17 projecten die zijn verdeeld over drie pijlers: Goed leven, Fijn wonen en Anders werken.

delen

Nieuws vanuit het programma

  • Tijdens de Regiodag van 24 juni stonden diverse Regio Deal projecten op de agenda. Het betrof de corona herstelaanpak en het handelingsperspectief van ‘huisvesting, integratie en participatie van internationale werknemers in Noordoost Brabant’. 
  • De Regio Deals doen mee aan de verkiezing van beste overheidsinnovatie van het jaar. RNOB ondersteunt de inzending. Jack Mikkers, voorzitter Regio Deal Noordoost Brabant: “Door niet uit te gaan van projecten maar van de bredere opgaven voeren Rijk en regio een veel diepgaander gesprek met elkaar. Dat maakt ons nieuwsgieriger naar wat er bij elkaar speelt. Doordat we beter naar elkaar luisteren, werken we beter samen. Dit zien we terug in de resultaten in onze regio. En dat is weer goed de regio en voor het Rijk”.

 

Nieuws vanuit de pijlers

Veel projecten in de drie pijlers Goed leven, Fijn wonen en Anders werken zijn op stoom. De activiteiten van de afgelopen maand zijn hier op een rij gezet. 

 

Het Regio Deal project 'Direct energie uit mest' beleefde onlangs een hoogtepuntje. De bestelde proefinstallatie is op een melkveebedrijf in Maren-Kessel aangekomen. Met deze installatie gaat energie uit koeienmest geproduceerd worden en tot waarde gebracht. 


Meer over: Regio Deal