Regio Deal update april 2023
27 april 2023

In Regio Deal Noordoost Brabant werken rijk, provincie, regio en bedrijfsleven samen aan versterking van de leefbaarheid en welvaart in onze regio. Dat doen we samen in 17 projecten die zijn verdeeld over drie pijlers: Goed Leven, Fijn Wonen en Anders Werken. We zetten de gebeurtenissen van de afgelopen maand op een rij en blikken ook vooruit.

delen

Nieuws vanuit het programma

De halfjaarlijkse projectleidersbijeenkomst vond deze maand plaats bij het Smaakcentrum Cuijk in Linden. Dit centrum is betrokken bij het Regio Deal project ‘Voedseleducatie’. De projectleiders deelden weer hun hun ervaringen, opbrengsten en leerpunten.

 

Het team van Regio Deal Noordoost Brabant verzorgde een workshop ‘Samenwerken met ondernemers rondom duurzaamheid’ op de landelijke inspiratiedag over de Regio Deals op 12 april jl. Een belangrijke les die we hebben doorgegeven is, zet de ondernemer, de mens, centraal. Mensen zorgen voor beweging om de brede welvaart te versterken.

 

Het bestuurlijk overleg van de Regio Deal heeft op 5 april jl. ingestemd met de houtskoolschets voor een nieuwe Regio Deal aanvraag. Met onze partners zijn we in gesprek over de voorstellen die er leven om het goede leven in onze regio te behouden. Met eigen geld uit de regio en met geld uit de Regio Deal kunnen we kansrijke projecten versnellen of vermenigvuldigen.

 

Nieuws vanuit de pijlers

Lees hier het laatste nieuws uit de drie pijlers Goed Leven, Fijn Wonen en Anders Werken. 


Meer over: Regio Deal