Regeling E&I geeft innovatie opnieuw impuls
11 september 2019

Mede dankzij de Regeling Economie en Innovatie (E&I) Noordoost-Brabant kreeg de innovatie in onze regio opnieuw een impuls. De totale projectwaarde bedraagt zo’n 600.000 euro.

delen

In de afgelopen maanden gingen zes nieuwe projecten van start, waaronder:

  • Duurzame Mais telen in Permanent Grasland - Loonbedrijf Peter Loeffen
    Dit project heeft als doel om een maisteeltmethode op zandgrond te ontwikkelen waarbij er minder stikstof naar het grondwater uitspoelt. Hierdoor verbetert de bodemgezondheid. Ook zullen er minder gewasbeschermingsmiddelen nodig zijn. Deze nieuwe methode draagt bij aan een duurzamere maisproductie.

  • Healthy Fridge - Bink en de Roos
    ‘Verse salade net zo makkelijk bereikbaar maken als een candy bar’ is de missie van Healthy Fridge. De ingrediënten komen van boeren uit de regio. De bekers waarin de salade worden verkocht, kunnen weer worden ingeleverd en niet-verkochte salades gaan naar de voedselbank. De subsidie wordt onder andere gebruikt voor onderzoek naar het assortiment en verkooppunten.

  • Organic Love Mayonaise -  Organic Love
    Organic Love wil een nieuwe lijn mayonaise producten ontwikkelen op basis van groenten. Dit is een gezond alternatief voor bestaande mayonaiseachtige producten. De subsidie wordt mede gebruikt om de receptuur, een industriële productielijn en de logistiek te ontwikkelen. Ook worden evenementen in winkels en een campagne over gezonde voeding opgezet.

 

De Subsidieregeling Economie en Innovatie Noordoost-Brabant is bedoeld om vernieuwende, innovatieve samenwerkingsprojecten voor het MKB aan te jagen. Het gaat om innovaties in transitie landbouw, klimaat & energie en voeding & gezondheid. Te denken valt aan haalbaarheidsstudies, ontwikkeling van prototypes of om nieuwe diensten. De maximale subsidie per aanvraag bedraagt 50.000 euro, met een maximum van 50% van de totale kosten. Kijk hier voor meer informatie over de subsidieregeling.