Ondernemers maken kennis met RegioBoost SPARK
25 oktober 2021

SPARK Makers zone in ’s-Hertogenbosch heeft met ondersteuning van Regio Deal Noordoost Brabant de ‘RegioBoost’ ontwikkeld. Dit programma helpt ondernemers in de regio Noordoost-Brabant die hun bedrijfsvoering een impuls willen geven door innovatieve technieken (bijv. 3D-printen) en nieuwe kennis in te zetten.

delen

De RegioBoost houdt concreet een jaar lidmaatschap van de SPARK Makers Community in én een werkbudget om in de Makers Zone aan de slag te gaan. In de Makers Zone kunnen professionals kennismaken met nieuwe technieken en worden talenten ondersteund en getraind om hightech machines te bedienen die beschikbaar worden gesteld in de werkplaatsen.


Wethouders en mkb bedrijven op bezoek
Op 7 oktober jl. maakten zo’n 25 ondernemers uit de regio Noordoost-Brabant kennis met de RegioBoostvan SPARK. Ze waren er op uitnodiging van verschillende wethouders uit de regio, die zelf ook van de partij waren.  Gastheer Jan Hoskam, wethouder ’s-Hertogenbosch, heette alle aanwezigen welkom. Naast de wethouders van Oss, Boxtel, Heusden, Meierijstad, Boekel, Boxmeer, Vught en Bernheze waren er technische bedrijven, maakbedrijven en ook een patisserie aanwezig.  


Nieuwe verbindingen
De deelnemers kregen een presentatie van SPARK directeur Cassandra Vugts, gevolgd door een rondleiding. De ondernemers en wethouders waren onder de indruk van de mogelijkheden die SPARK voor bedrijven biedt. Frank den Brok, wethouder Oss, gaat bedrijven stimuleren om zich aan te melden voor een kennismaking. Thom Blankers, wethouder Heusden, wil er zelfs een ‘busreisje' van maken voor accountmanagers Economisch Zaken en ondernemers uit de zijn gemeente. 

 

De Boxtelse wethouder Mariëlle van Alphen-Habraken ziet een duidelijke verbinding met GreenTech Park Brabant, een bedrijventerrein gericht op de ontwikkeling van groene technologie. Er is al een verbinding in de (voorbereiding van de) organisatie van een gezamenlijk symposium over biobased bouwmaterialen uit ’nieuwe’ gewassen. Ook GreenTech Park Brabant wordt ondersteund door de Regio Deal.


Creativiteit, kwaliteit en service
Patisserie de Rouw uit Vught is direct na de bijeenkomst lid geworden van de SPARK Community. Het bedrijf heeft er ook al een aantal innovatie-opdrachten uitgezet. Eigenaresse Doris de Rouw: “We waren mateloos gecharmeerd van de ruimte en de mensen, van de kwaliteit en bevlogenheid. Cassandra Vugts sprak over ‘Samen iedere dag beter worden’. Die begrijpen en voelen we, zo warm en gemeend. SPARK gaat over vernieuwing, samenwerken en duurzaamheid. We voelen ons echt begrepen als het gaat om creativiteit, kwaliteit en service.”


Vervolg
Verschillende ondernemers vertelden na afloop zeker terug te komen. Sommigen samen met hun technische collega’s. Anderen zouden via de RegioBoost aan de slag willen met het ontwikkelen van prototypes van nieuwe producten.


Klik hier voor meer info over de RegioBoost van SPARK 


Meer over: Regio Deal