Nieuwe innovaties dankzij Regeling Economie en Innovatie
12 november 2020

Onlangs kregen vier innovatieprojecten in de regio co-financiering via de Regeling Economie en Innovatie (E&I) Noordoost-Brabant. Het gaat om de volgende projecten:

delen

Economiemodule slimme stal - DLV Intensief Advies B.V., Uden
DLV Advies ontwikkelt samen met varkenshouderij van der Biezen een data-applicatie binnen het concept ‘Slimme Stal’. Hierdoor wordt automatische analyse van data over stalklimaat, slachtresultaten en technische productieresultaten mogelijk. De varkenshouder krijgt zo handvatten om de bedrijfsvoering te optimaliseren, Deze innovatie draagt bij aan verbetering van stalklimaat, dierenwelzijn, voedselkwaliteit en economisch perspectief.

 

New Gen Digester - Quimpex B.V., Loosbroek en Geffen
De New Gen Digester is een innovatieve mestvergister die door de toepassing van een specifiek algenextract hernieuwbaar gas produceert. Voor de ontwikkeling van een prototype werkt Quimpex samen met twee melkveehouderijen aan een businesscase. Deze innovatie draagt bij aan circulaire landbouw, met minder transporten, reductie van emissies en minder stank. Ook worden de arbeidsomstandigheden, veiligheid en gezondheid van boer en dier verbeterd.

 

Innovatieve mobiele meelwormenkweek - Feed and Food productie B.V., Oss en Asten
Feed and Food production en Demsterworld ontwikkelen een mobiele kweekcontainer voor meelwormen. Dit systeem maakt hoogwaardige geautomatiseerde meelwormenproductie op kleinschalige basis mogelijk. Boeren die overwegen om over te stappen naar een andere vorm van bedrijfsvoering kunnen deze container leasen om te ervaren of meelwormenkweek een goed alternatief is.

 

Sustainable Healthy Cold-smoking - Smoked Egg Europe B.V., ’s Hertogenbosch en Drunen
Smoked Eggs Europe, stichting HubOranje! (Kip van Oranje) en HAS Hogeschool onderzoeken hoe ‘sustainable healthy cold smoking’ eieren beter kunnen beschermen tegen ongewenste bacteriën. In verse eieren bouwen bacteriën zich al na een paar dagen op. Hierdoor worden de toepassingen van eieren in verse producten beperkt. Deze innovatie zorgt voor duurzamere, gezondere en langer houdbare eieren en voor minder verspilling.

 

Smoked Egg Europe: “We gaan we onze gerookte eieren onder de loep nemen, op zoek naar duurzamer en gezonder voedsel. Door middel van de Economie & Innovatie subsidie verstrekt door de provincie Noord-Brabant kunnen wij dit mooie onderzoek gaan uitvoeren. Bedankt voor alle support vanuit de Regio Noordoost Brabant. We gaan er een mooi project van maken.”


De Regeling E&I is bedoeld om vernieuwende, innovatieve samenwerkingsprojecten voor het MKB aan te jagen op gebied van: transitie landbouw, klimaat & energie en voeding & gezondheid. Het is een subsidieregeling van de provincie Noord-Brabant die wordt uitgevoerd door Regio Noordoost Brabant.