Boxmeer trapt door
27 oktober 2021

Uit allerlei onderzoeken is gebleken dat vooral ouderen vaak betrokken zijn bij ongelukken. Fietsen op een elektrisch fiets (E-bike) gaat veel sneller dan ‘gewoon’ fietsen, het verkeer wordt steeds drukker en ouderen reageren minder snel. Kortom: een bijscholing voor senioren over doorfietsen is zeker op zijn plaats. 

delen

Fietstraining
Binnen het regionale uitvoeringsprogramma verkeersveiligheid van RNOB heeft de gemeente Boxmeer een trainingsdag voor ouderen georganiseerd. Dat deed de gemeente samen met de Stichting Welzijn Ouderen Gemeente Boxmeer (SWOGB) in het kader van de landelijke verkeersveiligheidscampagne ‘Doortrappen’. Goed voor de verkeersveiligheid én het bestrijden van eenzaamheid. 


Wethouder Jeu Verstraaten opende de dag en wenste de 40 deelnemers een leerzame en vooral plezierige dag toe. “Het aantal ongevallen met gewonden en zelf dodelijke slachtoffers is in onze provincie erg hoog", gaf Jeu daarbij aan. “Vandaar dat de provincie en de gemeente dit soort initiatieven een warm hart toedragen.”


Theorie en praktijk
Onder leiding van verkeersdeskundigen, een bewegingsthearpeut en een rijwieldeskundige werden de deelnemers ingewijd in de theorie en praktijk van veilig fietsen. Er was ook een speciaal parcours gemaakt om te oefenen. Later die dag kon alle theorie in praktijk worden gebracht tijdens een gezamenlijke fietstocht.

 

Rian Snijder, Regisseur Mobiliteit RNOB: “Victorine Egelmeers van de gemeente Boxmeer weet als geen ander lokale partners aan verkeersveiligheid te verbinden. Ook een compliment voor de SWOGB voor de organisatie.” 

Kijk voor meer informatie op doortrappen.nl

 


Meer over: Verkeersveiligheid