Bossche Keukenmasters winnen Keukenbazen Battle 2019
09 oktober 2019

Joshia en Fadi, samen team Keukenmasters uit ’s-Hertogenbosch, sleepten vandaag de felbegeerde titel ‘Keukenbazen 2019’ in de wacht. Burgemeester Jack Mikkers mag zich hierdoor een jaar lang SmaakBurgemeester van Nederland noemen.

delen

De winnaars van de leukste en meest leerzame kinderkookwedstrijd werden op 9 oktober jl. bekend gemaakt. Dat gebeurde tijdens het grootse finalediner in het Agri&Food Plaza in ’s-Hertogenbosch.

In de finale werd Keukenmasters gecoacht door chefkok Tim Bouwmans van het Bossche restaurant Roels. Het winnende gerecht was ‘Hartige Biologische Pompoenkoekjes met een Chili Yoghurtdip & Venkelsalade met Gehakte Ras el Hanout Hazelnoot’. Volgens de topjury blonk het vegetarische gerecht uit in de gekozen combinatie van smaken en de verrassende presentatie.

 

De prijs voor het Meest Creatieve Team ging naar de Moongirls uit Meierijstad.  Team The KitchenQueens uit Sint-Michielsgestel won de prijs voor het gerecht met de Beste Smaak. Burgemeester Kees van Rooij, bestuurlijk trekker Voedsel en Gezondheid van Regio Noordoost Brabant, is trots. “Door Keukenbazen leren kinderen over de herkomst van ons eten. We willen dat zoveel mogelijk kinderen over de waarde van voedsel leren, vooral voor onze gezondheid. Binnen maar ook buiten onze regio. Daar zetten we ons samen voor in!”

Naar persbericht van 9 oktober 2019

 

Keukenbazen is een initiatief van overheidssamenwerking Regio Noordoost Brabant en wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank, Koning Willem I College, Sligro, HAS Hogeschool en Langenhuijsen Catering. Door te ervaren hoe leuk samen koken en eten is, leren de kinderen meer over de herkomst en waarde van ons voedsel. www.keukenbazen.nl