Bijna 5 miljoen euro naar verkeersveiligheid en fiets
29 november 2019

Ook in 2020 investeren de gemeenten in Noordoost-Brabant fors in openbaar vervoer, verkeersdoorstroming, verkeersveiligheid en fietsvoorzieningen. Deze maand hebben de regiobestuurders tijdens de Regiodag 56 verbeterprojecten vastgesteld.

delen

De projecten hebben een totale waarde van ruim 10 miljoen euro. Bij positief besluit van gedeputeerde staten draagt de provincie Noord-Brabant daar 4,9 miljoen euro aan bij.

Wat gaat er zoal gebeuren? In 2020 scharen alle gemeentes zich achter het nieuwe Brabantse Verkeersveiligheidsplan met ‘nul verkeersdoden’ als ambitie. Ze gaan onder andere ‘BOB’ campagnes en verkeerseducatieprogramma’s op scholen en schoolopvang organiseren.


Ook komt er een onderzoek naar een nieuwe snelfietsroute tussen ’s-Hertogenbosch en Eindhoven. In Uden gaan werkgevers aan de slag om werknemers niet meer met de auto naar het werk te komen maar met een ander vervoersmiddel.


De gemeente Heusden gaat de fiets stimuleren. In ’s-Hertogenbosch krijgen de NS-bussen bij het Centraal Station een andere halte voor een betere verkeersveiligheid. Daarnaast komen er in verschillende gemeenten fietsstraten, fietspaden en bushaltes bij.

 

Deze en de andere projecten voeren de gemeenten uit samen met de provincie Noord-Brabant, Rijkswaterstaat Zuid-Nederland en Politie Oost-Brabant. Regio Noordoost Brabant coördineert de uitvoering van de projecten.

 

Benieuwd wat er in uw gemeente gebeurt? Kijk hiervoor in het persbericht.