Bedrijven en gemeenten samen aan tafel
25 januari 2022

Noordoost-Brabant doet het als regio economisch gezien nog steeds goed. Onze regio is de zesde (van de 40) economische regio’s van Nederland. Dat blijkt uit een onderzoek van Buck Consultants International dat onlangs in opdracht van RNOB is uitgevoerd. 

delen

Thom Blankers, wethouder Economie in Heusden en een van de bestuurlijke trekkers: “We willen het ook in de toekomst goed blijven doen. Om dat voor elkaar te krijgen, gaan we met ondernemers uit onze regio bespreken wat daarvoor nodig is. We gaan hiervoor zogenaamde Ondernemerstafels organiseren. We hebben een inspirerende presentatie van BCI en een aantal prikkelende vragen die we aan ondernemers willen voorleggen.” 

 

Drie tafels
Er komen drie Ondernemerstafels: een in de regio ’s-Hertogenbosch, een in de regio Meierijstad-Maashorst en een in Land van Cuijk. De ondernemers die aanschuiven, vormen een dwarsdoorsnede van wat onze regio te bieden heeft: midden- en kleinbedrijf, grote bedrijven, starters, snelle groeiers en bedrijven die al lang een constante waarde zijn in onze regio. Het gaat om bedrijven uit alle sectoren in Noordoost-Brabant, waaronder agrifood, logistiek, ICT, data en biowetenschappen (gezondheid). 

 

Van elkaar leren

Thom: “We zijn benieuwd om van ondernemers te horen waar we in de toekomst ons geld mee gaan verdienen. Hoe kunnen we als regio helpen om de concurrentiepositie te verbeteren, hoe bedrijven kunnen bijdragen aan het oplossen van grote maatschappelijke uitdagingen zoals de transitie in de landbouw en hoe we daar als regio en bedrijfsleven in kunnen samenwerken”. 

 

Tegelijkertijd bieden de Ondernemerstafels de mogelijkheid om te laten zien welke mogelijkheden er voor bedrijven in Noordoost-Brabant zijn. Welke ondersteuning kunnen ondernemers van RNOB krijgen? Welke subsidies zijn er en hoe kun je daarvoor in aanmerking komen? Op tafel komen ook onder andere de dienstverlening van AgriFood Capital en OndernemersLift+ en de kansen die de Regio Deal voor ondernemers biedt.

 

In mei van start
Op dit moment worden de Ondernemerstafels voorbereid. Het wachten is op een moment dat ze fysiek kunnen plaatsvinden. Het streven is om in de tweede helft van mei van start te gaan.