CoSIR-subsidie biedt ondernemers in Noordoost-Brabant extra ondersteuning
28 februari 2024

Innovatieve mkb-ondernemers en startups uit Noordoost-Brabant kunnen bovenop de SIR- subsidie van de provincie tot maximaal 10.000 euro subsidie krijgen. Met de SIR-cofinancieringsregeling wil RNOB ondernemers stimuleren om hun innovatieve ideeën, producten of diensten verder te ontwikkelen.

delen

Op 1 februari ging de subsidieregeling Stimulering van Innovatie in de Regio (SIR) van de provincie Noord-Brabant voor de derde keer en laatste keer open. Met deze regeling wil de provincie innovatie in Brabant aanjagen zodat de Brabantse economie concurrerend blijft. De regeling sluit op 1 oktober 2024. Ook dit jaar geldt: “Wie het eerst komt, wie het eerst maalt”.

 

Aangevuld door RNOB

Voor de tweede jaar op rij kunnen ondernemers in Noordoost-Brabant dankzij een cofinancieringsregeling aan aanvulling krijgen op de SIR-subsidie van de provincie. Voor individuele ondernemers gaat het om 5.000 euro. Voor een samenwerkingsproject is dat 10.000 euro. RNOB stelt hiervoor dit jaar in totaal 75.000 euro beschikbaar; aanvragen kan tot en met 1 oktober.

Aantrekkelijk vestigen

“Bedrijven, met name innovatieve mkb en startups, brengen werk en economische groei”, vertelt Maarten Jilisen, bestuurlijk trekker AgriFood en Innovatie. “Als regio willen we een aantrekkelijk vestigingsklimaat bieden met ruimte om te innoveren en groeien. Met de SIR-cofinacieringsregeling kunnen we innovatieve ondernemers iets extra’s bieden. En omdat samenwerken een belangrijke basis is voor een succesvolle innovatie belonen we samenwerkingsprojecten met een hoger bedrag.” 

SIR- en co-SIR-subsidie aanvragen

Kent u bedrijven in uw gemeente die in aanmerking komen voor een SIR-subsidie of deze hebben aangevraagd? Dan kunnen zij mogelijk ook een bijdrage vanuit RNOB krijgen. Neem voor meer informatie contact op met Stéphanie Woldringh van RNOB via subsidies@rnob.nl. Zij adviseert en ondersteunt de bedrijven uit Noordoost-Brabant bij het indienen van de aanvraag voor de SIR-subsidie en de co-SIR-subsidie. Meer informatie over de SIR-regeling en de SIR-cofinancieringsregeling is hier te vinden.