Hoofdinhoud
Foto van een groenrecylcebak met op de voorgrond appels, komkommers en tomaten
Regio Deal Ondernemerskracht

Tegengaan van voedselverspilling

Dit programma helpt voedselverspilling in de regio flink terug te dringen: in 2030 willen we 1 miljoen ton minder verspillen dan in 2018 (Sustainable Development Goal 12.3 van de FAO) – een reductie van 50% in diverse agrifood clusters. Dat is een grote stap richting een toekomstbestendig voedselsysteem. Door reststromen slim te gebruiken besparen we water, energie en grondstoffen, verlagen we kosten én ontstaat ruimte voor nieuwe producten en markten. Zo maken we voedselverspilling steeds minder vanzelfsprekend en geaccepteerd.

 

  • Programmaeigenaar
    Stichting Samen Tegen Voedselverspilling

  • Programmamanager
    Toine Timmermans, directeur Stichting Samen Tegen Voedselverspilling: toine@samentegenvoedselverspilling.nl

  • Samenwerkingspartners
    De (ca. 100) stakeholders van de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling), gemeenten, kennis- en onderwijsinstellingen (zoals HAS green academy, Avans Hogeschool en Koning Willem I College), Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij, bedrijven (zoals Cosun, Boerschappen, Agrifirm, NoWasteArmy, Verspillingsfabriek), ZLTO, NAJK, agrarische ondernemers en inwoners; ministerie van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur (LVVN).

  • Datum start
    n.t.b.

  • Datum eind
    31 december 2029
Verspillingsvrij samen met inwoners en ondernemers